Cliëntenvertegenwoordiging
Huiskameroverleg / Eat & Meet
Bij Ayudo is het huiskameroverleg, de zogenoemde Eat & Meet het instrument om de medezeggenschap van de cliënten te bewerkstelligen. Een keer in de zes weken komen de cliënten bij elkaar om samen met Ayudo te koken en te eten. In deze informele setting worden de formele bijeenkomsten gehouden. Er wordt gewerkt met een agenda met een aantal vaste agendapunten, te weten
- Wensen, ideeën, vragen en knelpunten die de cliënten hebben.
- Terugkoppeling van hoe Ayudo is omgegaan met de punten van de vorige keer
- Zoeken naar gezamenlijke oplossingen,
- Afspraken maken.
- Cliënten informeren over belangrijke ontwikkelingen binnen de organisatie en hun mening hierover vragen.
Een aantal keren per jaar wordt een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd voor de cliënten over een onderwerp die voor hun van belang is, bv een voorlichting door de GGD of over brandveiligheid.
Van elke Eat & Meet wordt een verslag gemaakt en opgeslagen.
Klachten
Cliënten van Ayudo kunnen een klacht zowel intern als extern indienen.
Intern wordt de klacht opgepakt, besproken met de cliënt en wordt er getracht om tot een oplossing te komen. De klacht wordt in eerste instantie bij de persoonlijke begeleider ingediend, als de cliënt niet tevreden is met de behandeling dan kan hij/zij de klacht laten behandelen door de directie van Ayudo. De KLACHTENREGELING voor cliënten van Ayudo en de klachtenformulier ayudo kan u hier downloaden.
De cliënt heeft het recht om zijn klacht rechtstreeks in te dienen bij een externe klachtenfunctionaris of klachtencommissie. Daarvoor heeft Ayudo een samenwerkingsverband met Quasir. Bij Quasir is een onafhankelijke klachtenfunctionaris aangesteld die klachten bemiddeld op een laagdrempelige manier. De procedure om een klacht in te dienen is als volgt: de cliënt neemt telefonisch of per email contact op met de klachtfunctionaris. Deze spreekt de klacht door met de cliënt, neemt contact op met Ayudo en probeert tot een oplossing te komen. Dus er is sprake van hoor en wederhoor.
Indien u niet tevreden bent over het resultaat dan kan u de klacht voorleggen aan de geschilleninstantie. De geschilleninstantie doet een bindende uitspraak.
Voor de klachtenfunctionaris: telefoonnummer: 085-4874012
email: bemiddeling@quasir.nl
adres: Quasir
t.a.v. afdeling klachtenbemiddeling,
Postbus 1021
7940 KA Meppel
Geschilleninstantie:
Stichting Zorggeschil
Postbus 132
8430 AC Oosterwolde